Tips Pos Barang: Perlukah Bungkus Barang Menggunakan Buble Wrap?

sc

Ramai peniaga memandang remeh perkara ini. Tanpa anda sedari pelanggan itu adalah yang pertama dan yang terakhir. Kenapa?

3 Sebab Anda Mesti Bungkus Barang Menggunakan Buble Wrap

  1. Persepsi Pelanggan

    Pelanggan yang menerima barang yang dibeli dalam bungkusan mencerminkan anda seorang peniaga yang serius dan profesional. Anda berada dalam Kelas tersendiri. Bayangkan pesaing anda menjual barang yang sama tetapi barang tersebut tidak di bungkus dengan elok. Siapa yang menang?

  2. Keselamatan Barang

    Cuba anda bayangkan ketika musim tengkujuh, abang poslaju keluar dari van berlari-lari anak menuju kerumah anda dengan menjinjing bungkusan barang anda diatas kepala. Flyers bungkusan pula terkoyak. Nasib baik barang anda selamat tidak basah sebab dibalut dengan bubble wrap.

    atau

    Memandangkan volume barang yang banyak, abang poslaju campak-campak je bungkusan anda semasa sorting. Kalau dibalut dengan bubble wrap anda tidak perlu risau dengan ‘kesihatan’ barang anda.

  3. Mudah Dijual

    Pelanggan anda menjual barang bagi pihak anda. Dia menjual secara offline. Jika barang yang diperolehinya rosak atau kemek, pamer dikedai belum tentu oarang nak beli sebab keadaan barang yang tidak ‘sihat’.

Harta Boleh Dibawa Mati

harta

Siapa kata harta tidak boleh dibawa mati?

Harta dicari sebenarnya boleh dibawa bila mati tapi bukan kita bawa sendiri. Minta orang lain bawakan.

Minta tolong orang miskin, anak-anak yatim, anak-anak tahfiz, saudara mara tolong bawakan.

Dengan cara bersedekah, infaq, waqaf, zakat.

Jimat 3 Hingga 4 Angka Sebulan Dengan Poslaju Melalui Easyparcel

Sila klik link ini untuk pendaftaran dan maklumat lanjut www.aswadi.com/easyparcel

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sudah terlalu lama blog aswadi.com ini tidak diusik.

2018 saya akan kembali aktif posting melalui blog ini.

Entry kali ini saya nak tunjukkan kepada anda cara untuk jimat kos penghantaran menggunakan poslaju.

Jika anda melakukan penghantaran setiap hari anda pasti dapat merasai penjimatan yang amat ketara pada kos penghantaran lebih-lebih lagi kepada mereka yang menghantar berpuluh atau beratus item setiap hari.

Anda juga dapat menjimatkan masa. Tidak perlu beratur. Hanya perlu drop off atau poslaju datang mengambil di rumah atau pejabat anda.

Biasanya item berat 0.1 hingga 0.5 kg, kos poslaju untuk kawasan semenanjung malaysia ialah RM7.20

Melalui easyparcel, anda hanya perlu bayar RM5.90, yang lebih menjimatkan ia adalah kos untuk 0.1 hingga 5 kg!

Sila klik link ini untuk pendaftaran dan maklumat lanjut www.aswadi.com/easyparcel

 

​46 Teknik Hindar Gangguan Jin/Syaitan

1. Jgn sidai baju dlm bilik air . Setan akan masuk ke dalam baju tersebut. Bila kita pakai , kita yg kena. 

2. Jgn biar baju di sidai di luar berembum. Biarkan di luar , esok basuh balik br jemur balik…nanti dia akan ikut masuk dlm rumah. Ambik sblm maghrib. 
3. Jgn biar nasi berterabur di lantai. Jin akan makan. Seolah2 menjemput masuk dlm umah, hbs makan malam bersihkan.
4. Jgn buka tingkap atau pintu waktu maghrib. Setan/jin akan masuk melalui ruang2 yg terbuka.
5. Bykkn bersedekah utk hindar penyakit…termasuk penyakit hati, hasad dengki. 
6. Berhenti seketika ketika perjalanan dlm waktu maghrib. Waktu maghrib merupakan zon merah, byk setan berkeliaran. Singgah kedai kopi atau masjid. 
7. Jgn biarkan anak main luar umah waktu maghrib. 
8. Jgn bercakap dlm tandas. Tandas rumah jin, umpama kita bersembang dgn dia. 
9. Jgn kencing berdiri. Jin / syaitan yg disambar petir yg cacat akan sihat semula bila kena air kencing org berdiri. 
10. Tutup kepala bila buang air besar. Setan akan ambik taik dan lumur di atas kepala bila tidak ditutup.
11. Tutup makanan dan minuman ketika ditinggalkan. Memadai tutup dgn sudu dan bc bismillah..kalau tutup penuh lg bagus. Setan akan berak kencing dlm makanan terbuka lama.
12. Jgn makan mknn yg terbuka lama.
13. Jgn tido kaki mngadap ke kiblat. Tido mengiring ke kanan, bdn muka hala ke arah kiblat..sihir mudah masuk kalau tido kaki mengadap ke kiblat. Masuk melalui kaki. 
14. Jgn gantung gambar bernyawa dlm rumah.
15. Jgn pamerkan patung kecuali mainan anak. 
16. Gunakan jam tawaf di rumah. Utk dptkan aura tawaf. 1 kes, gantung jam tawaf dlm umah 3x jatuh, bila dikaji isterinya ada saka.
17. Pasangkan cd ayat Ruqyah & bacaan 30 juzuk.
18. Basuh pad wanita sebelum buang dlm tong sampah. Kalau tidak , jin suka makan darah. 
19 Jgn makan/minum dgn tangan kiri.
20. Basuh pinggan makan slps makan malam.
21 Sediakan semburan air yg telah di ruqyahkan utk persiapan. Kalau apa2 spray je.
22. Solat jemaah dlm keluarga at least 3x seminggu.
23. . Masuk rumah bg salam, auzubillah, bismillah, masuk kaki kanan.
24 Jgn tido antara asar dan maghrib. Zon oren atau zon kecerdikan. Kalau tidur akan jadi lembap.
25Peluk isteri suami setiap bgn pagi. 
26. Peluk dan cium anak bila pergi sekolah. 
27 Tiupkan al fatihah di ubun2 anak2 ms tido dan niatkan . 
28. Genggam beras. Selawat 3x, alfatihah 1x, kacau ikut tawaf ms nk masak nasi. Niat . Utk kebahgiaan.
29Jgn makan organ dalaman binatang. Cth hati. 
30 Letak ais pd pipi sekali sekala . Zon himunisasi. 
31. Mandi ais sekali skala . Mandi sebelah malam. Utk keluarkan haba panas dlm badan dan kebaikan organ dalaman.
32 Mandi garam pg dan petang.
33Pakai minyak kasturi kijang gold sebelum tidur 1 keluarga, jin tak suka wangi2an.
34. Digalakkan berhubungan dgn suami/isteri 3x seminggu.
35 Dilarang berhubungan dgn isteri/suami dlm tandas.
36. Amalan zikir asma ul husna.
37 Sedekah selepas subuh. Utk income byk, banyakkan bersedekah. Zakat dulu di awal bulan. 
38. Makan kurma 1 hari 1 biji
39.Makan garam bukit setiap pg. Garam utk neutralkan asid dlm bdn.
40. Baca doa utk lembutkan hati suami isteri..tiup kat ubun dan telinga dia.
41. Bc surah al falaq 11x sblm tido, 3 kali ayat qursi.
42. Bc bismillah 5,  3x sblm makan. Bismillahillazi…terlindung dr santau.
43 Selawat nabi 3x pd nabi sulaiman ketika nk ambik daun waktu malam.
44. Psg lampu ketika tggl rumah, jgn biar gelap. 
45. Pagar rumah 3x sebulan. Pakai garam.
46. Segalanya serah pd Allah taala.. Tawakal pd dia…berdoa setiap pg waktu subuh.

Bekam salah satu cara membuang kesan sihir dalam. Klik sini untuk belajar.

Exam Online Separa Perubatan: 200++ contoh soalan dan jawapan

Dah mula studi untuk exam
29 Ogos ini? Mula awal, takut
nanti banyak benda tertinggal :)

Eh tapi m,acam mana nak tau
ada benda tertinggal? Memang
tak tau lah kalau komponen
wajib studi pun tak tau kan..

Hohoho..

Ok, calon lulus yang lepas
persediaan mereka mencakupi;

[+] 20++ nota ringkas. Ambil
masa 15 jam juga kalau tak
ada nota ringkas

[+] 200++ contoh soalan dan
jawapan. Kalau tak ada contoh
soalan memang terus lost lerr

Dah dapat dah semua nota dan
contoh soalan ni?

Kalau belum dapa terus download
di laman ini;

>NAK DOWNLOAD? KLIK SINI

>NAK DOWNLOAD? KLIK SINI

>NAK DOWNLOAD? KLIK SINI

 

Salam sukses! Kami nak tengok
anda berjaya

– ASWADI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...