Buah Pukul Menundukkan Kos Pengiklanan Facebook Ad

:: Buah Pukul Menundukkan Kos Pengiklanan Facebook Ads ::

1. setup iklan Facebook Ads seperti biasa
2. Pada section, “Campaign, Pricing and Schedule”, pergi ke “Pricing”
3. Klik pada “Switch to Advanced Pricing (includes CPC)”
4. Pilih “Optimize for clicks”
5. Pilih “Manually bid for clicks”
6. Nanti dia akan cadangkan harga per klik yang anda akan perlu bayar, di “You will be charged every time someone clicks on your ad or sponsored story (CPC).”
7. Biarkan harga tersebut, kalau tinggi pun, takpe
8. Sekarang, klik “Place Order”
9. Tunggu iklan approved
10. dah approved, tunggu sehingga dapat lebih daripada 10 klik
11. Ok. Katakan, tadi, jumlah yang anda kena bayar ialah 12 sen
12. selepas beberapa klik, anda boleh turunkan bid sikit demi sikit
13. setiap kali turunkan bid iklan, tunggu dapat 10 klik
14. turun sampai, dah tak dapat 10 klik dah.
15. katakan anda dah turunkan klik sampai 5 sen per klik
16. sekarang anda nak turun ke 4 sen
17. lepas beberapa jam (biasanya saya tunggu sehari), tak dapat juga 10 klik
18. so, saya tahu, kos paling rendah untuk kempen tu, ialah 5 sen.
19. jadi, saya naikkan balik, kos iklan jadi 5 sen
20. ok lah kan. kalau mula-mula saya bayar 12 sen per klik, sekarang saya bayar 5 sen je

Sumber: facebook raja kamil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *