Template Merayu Kepada Facebook Jika Akaun Iklan Anda Disekat

Template 1

Hi FACEBOOK ADS TEAM.

I’m <your name> from Malaysia and I operate many Facebook pages <page name>. I am working fulltime from home to sell these products online and Facebook Ads is the main platform for my marketing.

So far, Facebook Ads has helped me a lot to boost the sale. My ads were running fine for quite some time but today I noticed that my account was being flagged for no apparent reason. As far as I’m concerned, I don’t see any elements in my ads that has violated the Facebook Ads policy.

Right now, this is the main source of income to support my family and I am serious in this business. I don’t mean to cause anybody harm nor do I want to jeopardize my own rice pot. If you found that I have violated the policy, please point it out so that I can correct it accordingly. I need to resolve any problems arising from this platform to ensure the business runs smoothly.

I apologize for any mistakes that might have gone unnoticed, I will make sure that all future ads conform to Facebook guidelines. I humbly request the FB ads team to kindly review the penalty imposed on my account and I really hope that it could be reinstated as soonest possible.

Once again, I am sorry for all the inconvenience caused and I will be looking forward to see this request finds its way through successfully.

thank you for helping me.
Thank you

Email :
Template 2

Dear facebook team,

My ads has been disapproved because reason said that it uses images that excessively focus on a person’s body or body part.

But I think my ads are in line with Facebook advertising policies. This is because as you can see, my image doesn’t focus directly on belly, abs, or hips sir.

I do my best to not disappoint my audience sir. I do get good results and good engagement and good feedback at my post sir. For your information, I am trying to promote how good to take care of our health by taking care of our own weight sir.

If my ads do follow facebook advertising policies like I believe sir, I humbly request that you can make it active again sir as I do believe I am helping people in the right way.

Thank you so much in advance.

 

Template 3

Dear facebook team,

My ads account is suddenly been flagged reason because of the policy violation.

For your information, recently some of my ads set is being disapproved.

I already appeal for the disapproved campaign. The result is positive and the Facebook team make it running again.

But today my ads account suddenly been a flag. Please reconsider my account because I believe my campaign got much good engagement from people.

I really do believe this flagged is by mistake.

Please reconsider kindly my ads account, and I really hope this account can be reactivated because right now is the tough moment in my life.

Thank you in advance.

 

Template 4

Dear Facebook Team,

My Ads account suddenly been disabled. For your information, I have not violated any rule sir as my ad campaign is based on my campaign that have been active before.

I do humbly request you to reconsider my account as my account is suddenly been disabled. I am just trying to promote how to gain healthy life through weight loss program.

Thank you in advance.

 

Template 5

Dear Facebook,

I believe my ads again have been mistakenly rejected.

I have explained in my earlier appeal that my business is not in any way, cheating or scamming.

My business is about helping people with the need of <sila masukkan problem prospek anda> and thus I provide them with solutions which is <product atau solution anda>

I am a strong user of Facebook Ads and I have been using it for many years now.

Please review and I appreciate so much that you approve my ads.

Thank you so much in advance.

Hope to be working with you guys as soon as possible.

<Nama>

Public Domain Books

public domain books

 

 

 

 

 

 

 

 

Senarai laman-laman untuk mendapatkan buku-buku kategori ‘Public Domain’
.
1. Project Gutenberg
http://www.gutenberg.org/catalog/

2. Europeana
http://www.europeana.eu/portal/

3. Digital Public Library of America
https://dp.la/browse-by-topic

4. Open Library (Tak semua Public Domain Books)
http://openlibrary.org/

5. Manybooks
https://manybooks.net/

ZIKIR Yang “Memenatkan” Malaikat Untuk Mencatit

Dibaca 3 kali selepas solat.

baca-3-kali-zikir-yang-memenatkan-malaikat-mencatatnya

 

 

 

 

 

 

 

Topik 10: The Power of Contest

topik10-1

Salah satu cara untuk naikkan follower ialah dengan cara buat contest atau giveaway.

Giveaway /contest ialah bagi sesuatu hadiah atau barang percuma kepada follower yang aktif atau yang promosi kan ig anda. Banyak ighop adakan contest untuk menarik ramai follower baru. Untuk buat contest di ig anda harus menyediakan hadiah menarik untuk para pemenang dan menetapkan syarat untuk sape yang join.

Contoh syarat contest :
wajib follow @usernameig, repost and tags 5 kawan anda di komen.

topik10-2

 

 

 

 

 

 

 

 

anda boleh lihat contoh di #contestmalaysia

ni antara contoh yg saya dapat cari untuk anda .
saya pilih berdasarkan like dan komen yang banyak.

semoga anda dapat idea untuk buat contest anda sendiri ye

topik10-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

topik10-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basic Instagram

instagram

Untuk maklumat semua.. pengguna Instagram sekarang sudah mencecah 1 billion dari seluruh dunia dan pengguna di Malaysia 11juta. Ramai tu 11juta. Sini saya pecahkan mengikut peringkat umur

Umur Bilangan pengguna

13-17 830,000
18-24 3.8 juta
25-34 4 juta
35-44 1.75 juta
45-54 830,000

Dari 11juta tu beberapa sasaran pelanggan anda ye? dah kenalpasti belum sasaran pelanggan dan saiz pasaran anda?

Kenapa anda kena tahu angka nie?

Anda boleh kenalpasti umur2 pelanggan anda di Instagram ni relevant atau tidak utk buat marketing

 

Topik Pertama :  KENALPASTI PELANGGAN

Produk yang Kita jual ni untuk siapa?

Produk kita ni boleh selesaikan masalah apa?

Golongan umur berapa target pelanggan yang Kita nak?

Contohnya tudung instant shawl

Boleh selesaikan masalah pemakai hanya dgn 3saat sahaja..
Sape yg patut guna ?
Wife2 yg lambat bersiap Atau wanita yg berkerjaya
Target umur dlm lingkungan 23-30

Kita perlu kenalpasti diorang ni suka follow siapa?

Artis Mana?
Instafamous Mana?
Makeup artis Mana?
dan lain2 lagi

kenapa kena tahu semua ni?

nanti senang nak kenalpasti instafamous atau artis yang mana kita sesuai untuk buat paidreview berdasarkan kepada pelanggan kita Dan senang untuk hias2 profile igshop serta ig ads

So task malam ni

Cuba kenalpasti pelanggan masing2

Kenalpasti pelanggan
1- produk utk siapa?
2- dapat selesaikan masalah apa?
3- golongan umur berapa pelanggan anda?
4- pelanggan anda suka follow siapa?

So task malam ni Cuba kenalpasti pelanggan masing2 Kenalpasti pelanggan 1- produk utk siapa? 2- dapat selesaikan masalah apa? 3- golongan umur berapa pelanggan anda?
Untuk no4 ni.. jika anda penjual tudung, kenalpasti ig yang menjual tudung atau Artis yg biasa buat tutorial tudung atau brand2 tudung terkenal.. lepastu senaraikan username ig2 tersebut..
Topik Kedua :  Impression
impression?
apa first impression yang dapat menarik follower bila follow igshop kita?Maksudnya apa perkara pertama yang follower akan Nampak di igshop kita?Mestilah profile igshop kan.
Apa info yang diorang nak tahu?Apa yang menarik tentang igshop kita ?Penting ke first impression?Sangat penting supaya follower dapat tahu info tentang igshop kita dalam masa 3 saatPastikan igshop anda lengkap dengan info2 yang penting.

Malam ni saya akan ajar cara untuk first impression yang perlu anda titik beratkan untuk igshop anda ye.

Mohon izin untuk guna igshop ni untuk sbgai contoh ye, terima kasih

photo6212783293494044848

Username – gunakan nama brand anda sendiri atau nama yang anda hendak follower anda kenal.

Hanya boleh tukar 2-3kali sahaja. better jangan tukar langsung. Bila tukar banyak kali
Nanti susahkan follower anda untuk buat carian di ig tau. Ni antara contoh username yang
Yang anda boleh guna

Contoh username – abu_beauty , ahmad_meeracle_johor, yati_bizzibody,
toratora.

Nama – di bahagian ni cuba anda letakkan keyword yang biasa pengguna buat carian
berkenaan produk anda.Sebagai contoh
Faisal Instamagik
Saya bagi contoh , saya buat carian untuk bawal murah, so igshop yang menggunakan keyword tersebut akan berada di atas.
photo6212830443645020296
BIO – untuk bahagian bio ni pastikan lengkap dengan info2 yang penting dan gunakan emoji
yang sesuai untuk bagi profile anda Nampak lagi menarik.contoh bio :-
-> Bawal Chiffon
-> Tudung Instant 3 saat
->COD Segamat,Johor
– >postage seluruh MalaysiaAnda boleh masukkan berberapa emoji. Jangan terlalu banyak..

Link Website – anda boleh gunakan link www.wasap.my untuk pelanggan direct untuk wasap anda.

jika anda ada beberapa link, anda boleh guna LinkTr.ee untuk memudahkan pelanggan anda.

ini contoh sya gunakan LinkTr.ee. Percuma sahaja.
So boleh register sekarang ye.

photo6212853477554628747

story highlight – anda boleh letakkan video pendek berkenaan produk anda kat sini.. atau produk categori atau feedback atau catalog produk atau yg berkaitan dgn produk anda..

Ini contoh yang anda boleh follow

photo6212783293494044849

Photo Technique(tema ig)

Saya nak bagi beberapa contoh tema yang anda boleh gunakan untuk igshop anda.

saya bagi beberapa contoh yang anda boleh gunakan untuk jadikan tema bagi
igshop Nampak lagi menarik ye.

1- Tema Menegak
Anda boleh menggunakan tema menegak untuk menampakkan feed anda teratur dan kemas
anda boleh letak gambar di kiri dan kanan . untuk di bahagian tengah anda boleh letak quote atau video tutorial tapi gunakan colour background yang sama.

photo6217419023495309511

2- Tema Mendatar

photo6217404867283102392

3- Checkboard

photo6217404867283102393

Ni antara contoh tema ig yang anda boleh follow. sbnrnya banyak lagi. Anda boleh google untuk cari tema ig ni ye.

 

Topik Ketiga : POSTING

 

Sebelum masuk topik kita malam ni iaitu POSTING.

kita perlu kenalpasti masa yang sesuai untuk posting

Penting ke untuk tahu masa yang sesuai untuk posting?

Bagi saya sangat penting kerana bila kita tahu masa yang paling ramai follower kita aktif

Pada masa ini dapat meningkatkan engagement di posting tersebut.

Antara masa yang sesuai yang anda boleh gunakan untuk posting

pukul 9-10 pagi – posting berkenaan yang motivasi atau sharing atau tips
Pukul 1-2 petang – sesuai untuk posting berkenaan produk atau testimony atau feedback
Pukul 8-9malam – video tutorial atau lain mengikut kesesuaian anda

Tapi anda kena lakukan split test sendiri ye untuk tahu waktu yang paling
ramai follower anda aktif ye.

Mungkin ada kat sini yang kekeringan idea untuk posting di Instagram kan?

So saya bagi beberapa idea untuk anda dapat idea untuk buat posting di ig

ini antara Idea posting di instagram yang boleh anda gunakan:-

1- Tutorial

Anda boleh sediakan video tutorial berkenaan produk anda. Contoh tudung, anda boleh
Buat tutorial cara macam mana nak pakai tudung anda atau produk kesihatan anda boleh
Sediakan tutorial cara makan atau minum produk anda. Ni contoh video tutorial:-

photo6239924506097461671

Anda boleh dapatkan idea dari brand2 yang dah famous.

2- Gunakan Video Lawak

anda boleh gunakan video lawak sebagai menarik follower anda untuk jadi
penonton. bagi hiburan yang follower anda suka. jangan asyik posting produk.
Follower anda perlukan hiburan juga.
Macam mana nak cari video2 lawak ni?
Anda boleh je buat carian di ig dan guna keyword “lawak” atau “jenaka” dan pilih bahagian hashtag.
Kenapa pilih hashtag?
Kerana di hashtag mengumpulkan segala video lawak yang menggunakan hashtag tersebut dan memudahkan untuk anda pilih video yang paling banyak view, like dan komen. Ini contoh video2 yang menggunakan hashtag lawak.

photo6239924506097461672

3-Kuiz atau Teka-Teki

Buat satu kuiz atau teka teki yang memerlukan follower anda komen,
melalui komen tersebut , engagement anda akan meningkat dan mudah
untuk posting anda kelihatan di EXPLORE. Anda boleh cari teka teki di website ni ye – https://www.tekateki.org/ .
ni contoh post di ig yang buat teka teki. Like meningkat dan komen jugak meningkat.

photo6240000393874614421
4-Tips

Kongsikan tips yang berguna untuk follower anda. Bagi mereka ilmu yang mereka
tak tahu. Apa yang kita tahu belum tentu semua orang tahu. So boleh bagi tips
yang anda tahu dan jangan reka perkara yang bukan2.
If jika nak dapatkan idea anda boleh google tips yang berkenaan produk atau servis anda.
ni contoh ig yang banyak kongsikan petua dan tips.

photo6239924506097461673
5-Quote

anda boleh kongsikan kata2 positif melalui quotes. melalui quote dapat bagi
inspirasi kepada follower anda untuk kekal positif dan jadi penarik untuk
mereka kekal jadi follower anda. Anda boleh dapatkan idea untuk quote di website ni
ye – https://www.goodreads.com atau boleh cari jew di ig guna #motivationalquotes

photo6239974301948291379