Monthly Archives: September 2019

Cara Guna Photosetterbot

Anda mesti rasa malas nak salin semula nama dan alamat pelanggan jika mereka berikan dalam bentuk gambar sebab anda tidak boleh copy dan paste. Saya tunjukkan kepada anda cara nak dapatkan data yang tertulis didalam gambar tersebut dengan mudah menggunakan telegram. Sila lihat video diatas.

Sila follow dan like us.
error0

Topik 7: Cara Menarik Follower Anda Dengan Pantas Dan Kenali Follower Anda

9abe8a14-dbe7-4421-8702-01d4bf89c939

1- Posts
Bilangan posts yang ada di ig anda. Yang dah delete tidak termasuk ye. Buat masa sekarang tiada limit untuk bilangan posting. So anda boleh buat unlimited post tetapi jangan posting terlalu banyak setiap hari kerana anda boleh di anggap sebagai spam.

2- Followers
Bilangan pengguna ig lain yang follow kita. Macam peminat la gitu. Bilangan follower adalah unlimited. Tiada had untuk orang jadi peminat anda tau.

3- Following
Bilangan ig yang kita follow ataupun kita jadi pengikut ig lain. Buat masa sekarang, ig hanya membenarkan hanya maximum 7500 sahaja yang boleh kita ikuti. If nak follow orang lagi anda kena la turunkan following anda dulu.

Apa itu real follower dan apa itu fake follower?

real follower
– ada yang aktif dan ada yang xaktif
– jika ig aktif follower susah nak turun.
– boleh engage dengan anda contoh like, komen, view posting

ni contoh follower real ye. ada gambar profile

real-follower

fake follower/ follower palsu
– jika beli follower akan cepat masuk
– follower juga akan cepat turun, harini beli esok dah boleh turun dah.. cepat sangat.. membazir
– kebanyakkan follower worldwide dan tidak targeted
-follower tidak aktif

ni contoh ig yang fake follower. Biasa takde gambar profile dan nama pelik2.

fake-follower

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cara Nak Naikkan Follower

Teknik FOLLOW – FOLLOW

Teknik ni adalah percuma dan paling mudah yang anda boleh lakukan. Tapi pastikan nak lakukan teknik ni anda dah kenalpasti follower yang anda mahukan. Pastikan follower anda itu targeted dan aktif tau.

First anda mesti follow mana2 ig dan tunggu diorg followback. Anda boleh follow jew mana2 ig. Tapi untuk lebih targeted anda kena buat research sape follower yang anda nak. Saya bagi satu contoh, jika anda menjual produk kecantikan. So anda boleh follow follower dari ig yang menjual produk kecantikan atau artis yang bagi tips tentang kecantikan.

Penting untuk saya ingatkan. Untuk aktiviti follow ini juga ada had ye. Saya hanya buat 20 follow per sejam ataupun 200 follow per hari. Ini yg biasa saya buat and mungkin kurang dari itu. Sebab ig ada dah hadkan aktiviti follow untuk sejam dan sehari. Jika anda buat lebih dari rules ig, maybe kena block atau disable. Kena hati-hati ya. Saya penah buat 1000 follower naik dalam masa sebulan tapi saya luangkan hampir setiap hari untuk follow satu-satu user setiap jam.. fuhhh penat tau.. anda boleh cuba.

Macam mana nak target follower yang aktif cikgu?

Okay saya bagi 1 tips ye. pastikan anda follow ig yang tinggalkan komen kerana pengguna ini yang aktif. Dan kedua follow pengguna yang suka like posting tersebut.

Boleh rujuk gambar bawah ni ye.
Pilih mana2 ig yang anda target. Contoh di bawah ni saya pilih ig artis ye.

targeted1

 

 

 

 

 

 

 

Dalam posting tersebut sangat banyak komen dan like tau. So anda boleh follow pengguna yang komen dan like posting tersebut. Hanya klik pada komen tersebut dan akan terpapar macam ni ye.

 

targeted2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni satu lagi teknik yang saya nak bongkarkan kepada anda, bagaimana saya dapat follower yang aktif dan diorang cepat followback balik ig tau.

Pastikan anda turn on notification ig2 yang anda target tu ye.

kenapa perlu turn on notification cikgu?

Supaya anda jadi orang yang terawal dapat notification dari ig tersebut dan yang paling best anda boleh terus follow orang yang like dan komen posting tersebut tau. Lagi best, kadar untuk followback adalah sangat tinggi.

Macam mana nak turn on notification cikgu? Rujuk gambar bawah ni ye

targeted3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastikan anda dah follow ig tersebut. Dan klik seperti dalam gambar ye.

followers mastery 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan ini paparan yang akan keluar. Lepastu Klik notifications

followers mastery 7

 

 

 

 

 

 

 

 

And then tick posts seperti dalam gambar.

Kenapa pilih post?

Sebab post je yang anda dapat tengok like dan komen. huhuh

ok done. anda boleh cuba teknik dan strategi yang saya bagi ni ye.

Cara ini sangat berguna dan masih relevan untuk digunakan sehingga sekarang dan saya masih mengunakan cara ini! Selamat mencuba!

Sila follow dan like us.
error0

Topik 6: Penggunaan Hashtag # Dalam Instagram

hashtag-1120301_1280

Kenapa anda perlu guna hashtag di Instagram?

Antara kelebihan menggunakan hashtag di Instagram
1- Dapat Meningkatkan likes
2- Dapat Meningkatkan followers
3- Dapat meningkatkan lebih banyak sales
4- Hashtags boleh digunakan di Instagram Bio
Anda boleh menambah hashtags yang boleh diklik di bio Instagram anda. Ini bermakna anda boleh membina bio Instagram yang berkesan dan mempromosikan hashtag brand anda di bahagian bio.
5- Hashtags boleh digunakan di Instagram Stories Anda
Satu lagi cara yang anda boleh guna ialah dengan menggunakan hashtags di STORIES Instagram. Apabila anda menggunakan hashtag Instagram di STORIES, ia akan dapat dicari di SEARCH & EXPLORE. So, jika seseorang sedang mencari hashtag, mereka mungkin dapat melihat STORIES anda di bahagian atas halaman hashtag tersebut.

Untuk anda yang gunakan ig untuk bisnes, anda perlu luangkan sedikit masa anda untuk buat kajian tentang hashtag yang sesuai untuk niche bisnes anda. Hashtag yang trending memang banyak tapi lebih baik anda gunakan hashtag yang lebih relevan dengan bisnes anda supaya dapat Tarik follower yang targeted dan berkualiti.

 

Bagaimana nak dapatkan atau cari hashtag yang terbaik untuk bisnes yang anda jalankan?

1. Research Your Audience(buat kajian berkenaan audience anda)
Jika anda terus menggunakan hashtag yang trending di Instagram di setiap posting anda, anda tidak akan akan mendapat banyak kejayaan dengan audience anda. Apa yang anda perlu lakukan adalah melihat apa yang audience anda tertarik dan apa yang mereka cari. Cuba sertakan hashtag yang di cari oleh follower anda. Jika anda menggunakan hashtag yang audience anda guna, peluang untuk posting anda dilihat oleh audience lebih tinggi.

2. Research Your Competitors(Buat kajian berkenaan pesaing anda)
Cara kedua ialah dengan menyelidik hashtag yang digunakan oleh pesaing anda. Anda boleh membuat kajian ataupun survey di ig pesaing anda untuk melihat hashtag yang mereka gunakan. Dari situ anda mungkin dapat idea untuk buat posting dan hashtag yang sesuai untuk niche bisnes anda.

3. Research Instagram Influencers ( Buat kajian berkenaan instafamous atau artis )
cara seterusnya ialah anda stalker instafamous. Anda boleh merujuk instafamous yang RELEVAN atau BERKAITAN dengan bisnes anda untuk dapatkan hashtag yang membantu mereka untuk dapatkan engagement yang berkualiti. Anda juga boleh gunakan hashtag yang mereka gunakan untuk membantu anda tingkatkan engagement. contoh dari ig artis :-zizanrazak

4. Research Industry Leaders
Salah satu cara terbaik untuk mencari hashtag yang perlu anda gunakan ialah mengikuti Market Leader dalam industry anda kerana mereka mempunyai target audience yang sama dengan anda. Setiap industri mempunyai Market Leader masing-masing. Kenalpasti siapa Market Leader dalam bidang anda dan gunakan mereka sebagai inspirasi. Orang-orang ini sudah tahu macam mana untuk berkomunikasi dengan target audience mereka, jadi mengapa tidak belajar dari yang terbaik? Contoh market leader :- tudung ariani, azizanosman, sifufbads dan banyak lagi,

5. Cari Related Hashtags
Anda buat boleh carian hashtag yang relevan atau berkaitan dengan bisnes anda di Instagram dengan membuat carian di SEARCH Instagram. Ini adalah cara yang mudah dan berkesan untuk anda membina komuniti anda. Contoh : taip “Travel” dan pilih tags dan ig akan tunjukkan hashtag yang berkaitan dengan Travel. Anda kemudian dapat melihat semua hashtag teratas yang berkait rapat dengan hashtag anda.

 

Penggunaan Hashtag ada limit ke?

Ya, penggunaan hashtag juga mempunyai limit yang perlu anda patuhi. Limit hashtag yang dibenarkan untuk Instagram ialah 30 hashtag sahaja untuk setiap posting.
Jika anda guna lebih dari 30 hashtag kemungkinan posting anda akan di anggap sebagai spam dan boleh dikenakan shadow ban.

 

Apa benda Shadow Ban ni ?

Shadow-ban ialah sekatan terhadap posting anda iaitu hanya follower anda sahaja yang dapat lihat posting anda dan orang yang tidak menjadi follower anda tidak dapat lihat posting anda. Ini menyebabkan posting anda sukar untuk terpapar di EXPLORE Instagram.

 

Macam mana nak tahu ig saya ni kena shadow ban atau tidak ye?

Cara pertama, anda boleh buat carian hashtag yang anda gunakan dan lihat posting anda keluar atau tidak di hashtag tersebut. Jika tidak ada posting anda, itu bermakna anda terkena shadow-ban. Cara kedua, anda tanya sendiri follower anda adakah diorang nampak posting anda di Instagram.

Ada beberapa cara untuk fix masalah ini
1- Jangan guna hashtag yang sama berulang-ulang
2- Elakkan guna lebih dari 30 hashtag pada setiap post
3- Stop aktiviti di Instagram selama 2-3 hari untuk kembali normal

 

Sumber info oleh InstaMagic Academy
Anda boleh sertai channel telegram ini untuk dapatkan info secara terus –> https://t.me/joinchat/AAAAAFU7BNmd56gfPoDjwg

 

 

Sila follow dan like us.
error0

Dapatkan Ecomdiver disini

Adakah Anda Masih Terkial-kial Memikirkan Produk Apa Yang Boleh Dijual Dengan Mudah ?

Software Terbaru Ini Akan Baca Algoritma 7 Marketplace Popular Untuk Berikan Anda 1000+ Senarai Produk Yang Mudah Dijual & Boleh Untung Banyak Dengan Beberapa Klik Sahaja!

Dapatkan Ecomdiver disini

Sila follow dan like us.
error0

Petua Sihat & Panjang Umur

doa sebelum makan dan artinyaKredit: http://www.doaharianislami.com/2017/04/Doa-Sebelum-Makan-Dan-Sesudah-Makan-Atau-Minum-Lengkap.html

Petua orang tua-tua panjang umur. Selain kita baca doa sebelum makan, kita mesti berniat minta keberkatan rezeki yang kita makan itu. Sebelum menyuap masuk kedalam mulut mintalah kepada Allah. ”Ya Allah engkau berkatilah makanan ini. Jadikanlah aku sihat dengan makanan ini”. Kemudian bercakaplah dengan makanan itu ” Wahai durian bagilah kebaikan kepadaku”. Mulut kita kena jaga. Kita jangan mengutuk makanan kerana ianya adalah rezeki daripada Allah. Kita tahu durian banyak kolestrol tapi kita tak boleh cakap durian tinggi kolestrol depan durian tu. Wallahualam.

Sila follow dan like us.
error0