Topik 7: Cara Menarik Follower Anda Dengan Pantas Dan Kenali Follower Anda

9abe8a14-dbe7-4421-8702-01d4bf89c939

1- Posts
Bilangan posts yang ada di ig anda. Yang dah delete tidak termasuk ye. Buat masa sekarang tiada limit untuk bilangan posting. So anda boleh buat unlimited post tetapi jangan posting terlalu banyak setiap hari kerana anda boleh di anggap sebagai spam.

2- Followers
Bilangan pengguna ig lain yang follow kita. Macam peminat la gitu. Bilangan follower adalah unlimited. Tiada had untuk orang jadi peminat anda tau.

3- Following
Bilangan ig yang kita follow ataupun kita jadi pengikut ig lain. Buat masa sekarang, ig hanya membenarkan hanya maximum 7500 sahaja yang boleh kita ikuti. If nak follow orang lagi anda kena la turunkan following anda dulu.

Apa itu real follower dan apa itu fake follower?

real follower
– ada yang aktif dan ada yang xaktif
– jika ig aktif follower susah nak turun.
– boleh engage dengan anda contoh like, komen, view posting

ni contoh follower real ye. ada gambar profile

real-follower

fake follower/ follower palsu
– jika beli follower akan cepat masuk
– follower juga akan cepat turun, harini beli esok dah boleh turun dah.. cepat sangat.. membazir
– kebanyakkan follower worldwide dan tidak targeted
-follower tidak aktif

ni contoh ig yang fake follower. Biasa takde gambar profile dan nama pelik2.

fake-follower

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cara Nak Naikkan Follower

Teknik FOLLOW – FOLLOW

Teknik ni adalah percuma dan paling mudah yang anda boleh lakukan. Tapi pastikan nak lakukan teknik ni anda dah kenalpasti follower yang anda mahukan. Pastikan follower anda itu targeted dan aktif tau.

First anda mesti follow mana2 ig dan tunggu diorg followback. Anda boleh follow jew mana2 ig. Tapi untuk lebih targeted anda kena buat research sape follower yang anda nak. Saya bagi satu contoh, jika anda menjual produk kecantikan. So anda boleh follow follower dari ig yang menjual produk kecantikan atau artis yang bagi tips tentang kecantikan.

Penting untuk saya ingatkan. Untuk aktiviti follow ini juga ada had ye. Saya hanya buat 20 follow per sejam ataupun 200 follow per hari. Ini yg biasa saya buat and mungkin kurang dari itu. Sebab ig ada dah hadkan aktiviti follow untuk sejam dan sehari. Jika anda buat lebih dari rules ig, maybe kena block atau disable. Kena hati-hati ya. Saya penah buat 1000 follower naik dalam masa sebulan tapi saya luangkan hampir setiap hari untuk follow satu-satu user setiap jam.. fuhhh penat tau.. anda boleh cuba.

Macam mana nak target follower yang aktif cikgu?

Okay saya bagi 1 tips ye. pastikan anda follow ig yang tinggalkan komen kerana pengguna ini yang aktif. Dan kedua follow pengguna yang suka like posting tersebut.

Boleh rujuk gambar bawah ni ye.
Pilih mana2 ig yang anda target. Contoh di bawah ni saya pilih ig artis ye.

targeted1

 

 

 

 

 

 

 

Dalam posting tersebut sangat banyak komen dan like tau. So anda boleh follow pengguna yang komen dan like posting tersebut. Hanya klik pada komen tersebut dan akan terpapar macam ni ye.

 

targeted2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni satu lagi teknik yang saya nak bongkarkan kepada anda, bagaimana saya dapat follower yang aktif dan diorang cepat followback balik ig tau.

Pastikan anda turn on notification ig2 yang anda target tu ye.

kenapa perlu turn on notification cikgu?

Supaya anda jadi orang yang terawal dapat notification dari ig tersebut dan yang paling best anda boleh terus follow orang yang like dan komen posting tersebut tau. Lagi best, kadar untuk followback adalah sangat tinggi.

Macam mana nak turn on notification cikgu? Rujuk gambar bawah ni ye

targeted3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastikan anda dah follow ig tersebut. Dan klik seperti dalam gambar ye.

followers mastery 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan ini paparan yang akan keluar. Lepastu Klik notifications

followers mastery 7

 

 

 

 

 

 

 

 

And then tick posts seperti dalam gambar.

Kenapa pilih post?

Sebab post je yang anda dapat tengok like dan komen. huhuh

ok done. anda boleh cuba teknik dan strategi yang saya bagi ni ye.

Cara ini sangat berguna dan masih relevan untuk digunakan sehingga sekarang dan saya masih mengunakan cara ini! Selamat mencuba!

Sila follow dan like us.
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *